Műszaki dolgaim

 

 

Főoldal

Magamról

Írásaim, versek, prózák

Műszaki dolgaim

YouTube videók

Kapcsolat

Ifjúkorom óta pénzem jelentős részét szerszámokra költöm.

Érettségit a Puskás Tivadarról elnevezett technikumban szereztem, műszaki főiskolára jártam, ez egyébként tengerésztiszti papírral járt -, de sok egyéb mellett voltam karbantartó mérnök, lakatos, TMK művezető, alapvetően műszaki beálítottságom nyomta rá a bélyegét egész életemre.

Van még egy kellően ki nem hangsúlyozott tulajdonságom: a könnyebbik végét szeretem megfogni a munkának, és ez csak látszólagos ellentmondás, ha valamiből háromnál több dolgot kell készítenem, akkor nem sajnálom se az időt, se a melót attól, hogy egy speciális eszközt, szerszámot, sablont készítsek hozzá.

Általában olyan dolgokkal szeretek foglalkozni, amilyennel más nem is kísérletezik.

Az ilyennek van még egy előnye, nincs kivel versenyeznem, magamnak állítom fel a normát, az idő nem játszik szerepet. Ráérek a magam tempójában tenni-venni, sőt, a munkafolyamatokat úgy tervezem, hogy lehetőleg ülve dolgozhassak, a műhelyemben a gyakran használt szerszámokat pedig ülve elérhessem, nagy dolog ám a forgószék!

Barátommal - aki szintén nem arról híres, hogy tíz másodperc alatt futná a százat - megalakítottuk a Hycomat Brigádot, korosztályom ismeri a szó eredetét, a fiatalabbak pedig kigúglizhatják.

Amikre büszke vagyok, a http://kertigrillem.hu/ oldalon találhatóak.

Néhány "művemet", azok használatát, és pár "hogyan készült?" videót feltettem verseim mellett a YouTube csatornámra is!